Is sauna goed voor je gezondheid?

Ondersteunt de werking van jouw immuunsysteem

De kalmerende sfeer en ontspannen omgeving in de sauna's van Thermen Maastricht zorgen ervoor dat jij zalig kunt relaxen. Je verblijft in een omgeving waar stress en spoed geen toegang hebben. Jouw geestelijke ontspanning zorgt ervoor dat ook jouw spieren heerlijk kunnen ontspannen en zorgt ervoor dat de energie in jouw lichaam weer vrij kan circuleren. Een bezoek aan een sauna is daarom een goede daad voor zowel jouw lichaam als geest.

Wat doet de sauna met jouw gezondheid?

Gedurende een bezoek aan de sauna worden er verschillende processen in gang gezet welke positieve invloeden hebben op jouw lichaam en geest. Je gaat zweten wat er voor zorgt dat afvalstoffen jouw lichaam verlaten, bloedvaten en poriën worden wijder en je bloedcirculatie verbetert. Regelmatig saunabezoek ondersteunt ook de werking van jouw immuunsysteem.

 

Wil jij lichamelijk gezond zijn, dan is een geestelijke welzijn nóg belangrijker. "Een gezonde geest in een gezond lichaam", zeggen we dan ook wel. In de huidige samenleving wordt veel gevraagd van onze geestelijke welzijn en is stress én mentale druk eerder norm dan uitzondering. Juist daarom is het zo belangrijk dat je tijdens een saunabezoek ook geestelijk tot rust komt. Neem daarom de tijd voor een saunabezoek; haast je vooral niet. Voor een nog diepere ontspanning kan je tijdens jouw bezoek aan Thermen Maastricht ook genieten van diverse unieke opgietingen en exclusieve welnessrituelen

 

Om maximaal te ontspannen tijdens jouw dagje wellness is het belangrijk dat je op de juiste wijze opwarmt én afkoelt. Begin jouw rondje sauna altijd met een warme douche, kies vervolgens een heerlijke plekje in één van onze voetbaden zodat je je lichaam optimaal voorbereid op een warme sauna. Drink na afloop ook genoeg bronwater of verfrissend drankje om het vochtverlies te compenseren. Neem vervolgens goed de tijd om af-te-koelen.

 

Bij Thermen Maastricht heb je de keuze uit veel verschillende saunafaciliteiten. Heb je  nog nooit een sauna bezocht? Onze saunaplein-medewerkers staan altijd voor jou klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven.

100% duurzaam!

Een stressvrijere wereld mét een 100% duurzame wellnessbeleving.

Lees meer

Thermen Cadeau

Geen mooier cadeau dan ontspanning in het vooruitzicht. Geef een Thermen Cadeau.

Bekijk

Maak een keuze.